MAKEAMPAA ELÄMÄÄ SUGAR DADDYN SIIVELLÄ

Illallisia kalliissa ravintoloissa, hotelliöitä vielä kalliimmissa luksushotelleissa sekä elämää, johon Annalla, 23 tai Siirillä, 25 ei oikeasti olisi itsellään varaa. Anna ja Siiri kuitenkin deittailevat sugar daddyja, jotka kustantavat heidän elämäntyylinsä.

Seeking Arrengement -sivuston mukaan sugar daddy on menestynyt, usein hieman vanhempi henkilö, joka tietää mitä haluaa ja on valmis maksamaan siitä. Sugar baby taas on nuorempi, viehättävä henkilö, joka on kiinnostunut kalliista elämäntyylistä ja nauttii siitä, ettei ole itse vastuussa omasta taloudellisesta tilanteestaan, vaan jättää sen mielellään jonkun kokeneemman kontolle. Seeking Arrengement (SA) on yksi suosituimmista sugar daddy -deittailuapeista ja sillä on yli 10 miljoonaa käyttäjää useissa eri maissa. Appi toimii Tinderin tavoin pyyhkäisemällä käyttäjiä oikealle tai vasemmalle kiinnostuksen mukaan, mutta ero Tinderiin on siinä, että faktat lyödään tiskiin heti. Sugar daddyt kertovat, millaisiin järjestelyihin ovat valmiita ja millaista taloudellista tukea he voivat tarjota. Heidän tulee ilmoittaa apissa myös tulonsa. Sugar babyt taas kertovat, millaista kohtelua toivovat ja mihin ovat valmiita. Heidän tulee ilmoittaa apissa muun muassa ulkonäköön ja painoon liittyviä asioita. Järjestelyihin ei välttämättä kuulu mitään fyysistä, vaan kyseessä voi olla esimerkiksi pelkästään illallisilla tai edustustilaisuuksissa käyminen.

Jodelissa tämänkaltaisesta toiminnasta käytetään sanaa hummustelu ja siellä ilkeämielisten hummustelujuorujen kohteeksi on joutunut jo yksi jos toinen suomalaisjulkkis. Sen enempää Jodel-juoruihin puuttumatta, halusimme tietää lisää kyseisestä ilmiöstä. Haastattelimme kahta Seeking Arrangement -sovellusta käyttävää nuorta naista ja kyselimme heiltä aiheesta.

Anna asuu ulkomailla ja latasi kyseisen apin, koska elämä hänen asuinkaupungissaan on kallista, eikä hänellä olisi omilla tuloillaan varaa elää sellaista elämää, josta hän pitää. Anna on ladannut appiin itsestään edustavia kuvia, osa niistä on piilotettuna ja vain hänen matchinsa voivat nähdä ne. Hän saa sovelluksen kautta paljon yhteydenottoja, mutta vastaa harvoille. Anna on avoin ehdotuksille, eikä ole asettanut mitään tiettyä viikkosummaa, jolla lähtee mukaan treffailuun. Hänelle on tarjottu parhaimmillaan 600 euron viikkotienestejä, mutta kyseinen sugar daddy oli Annaa yli 40 vuotta vanhempi, eikä miellyttänyt häntä, joten hän jätti tilaisuuden käyttämättä.

Erään sugar daddyn kanssa Annalla on kuitenkin järjestely, jossa hän saa viikottain tietyn summan rahaa, jota vastaan hän käy miehen kanssa istumassa iltaa, sekä edustaa toisinaan tämän rinnalla erilaisissa tilaisuuksissa. Suhteeseen ei kuulu mitään fyysistä, mutta se ei myöskään haittaisi Annaa. "Olemme käyneet hienoissa ravintoloissa, laskujen loppusummat ovat olleet vuokrani suuruisia. Lisäksi olemme yöpyneet kivoissa hotelleissa ja hän on toisinaan maksanut minulle jotain ostoksiani", Anna kertoo. Kyseisen kaltaisten järjestelyiden myötä Anna pystyy omien sanojensa mukaan elämään "hauskempaa elämää".

Siiri on deittaillut apin kautta yhtä henkilöä, eikä koe, että tämä olisi ollut hänelle varsinainen sugar daddy. Siirillä ja miehellä synkkasi ensimmäisellä tapaamisella ja mies osti heille luksusmatkan toiseen maahan. Siirin ei tarvinnut koko matkan aikana maksaa itse mitään, sillä mies piti huolen lomabudjetista. Lomaan kuului hoitoja hotellin spassa, shoppailua sekä kalliita illallisia. Loman jälkeen suhde loppui yhtä nopeasti kuin oli alkanutkin, mutta Siirille jäi hyvät muistot heidän lomastaan. "Halusin lomalle, mutta minulla ei ollut sellaiseen varaa ja hän taas halusi seuraa matkalleen. Kumpikin siis sai mitä halusi", Siiri toteaa.

Haluamme tällaisten postausten myötä tuoda esille kiinnostavia aikamme ilmiöitä, jotka tavalla tai toisella puhuttelevat meitä. Millaisista ilmiöistä sinä haluaisit lukea lisää?

Jutun henkilöiden nimet muutettu.

Teksti: Lilli
Kuva: rawpixel.com / Unsplash

Ei kommentteja

Lähetä kommentti