BONJOUR FROM PARIS


Pahoittelut munkin puolesta, että meidän kirjoitukset on olleet pienellä kesälomalla sillä aikaa, kun ollaan itse oltu ihan muualla kuin lomalla. Viimeiseen kahteen kuukauteen on mahtunut muutto Ranskaan, viisi ulkomaanmatkaa ja niin paljon uusia asioita, että tajusin vasta viime viikonloppuna, että tässä ollaan jo puolessa välissä heinäkuuta.

Menneen kahden kuukauden aikana olen totutellut ranskalaiseen elämäntyyliin, johon ei kuulu kuntosali, aamukuudelta herääminen tai rauhalliset koti-illat töiden jälkeen. Aikaisen herätyksen sijaan aamukahvit nautitaan työpaikkamme kattoterassilla kymmeneltä ja illallinen nautitaan eurooppalaisittain samaan aikaan illalla. Illalla kiipeän pariisilaisittain kuudenteen kerrokseen "suureen" 18 neliön studiooni ja istun parvekkeelle ihmettelemään alakerran ravintolan menoa. Kielitaito on vielä bonjourin ja croissantin tasolla, mutta tähänkin tulee toivottavasti pian muutos, kun ehdin vihdoin istua alas Duolingon ja oppikirjani kanssa.

Jos joltain meni viime postauksessa ohi, niin muutin tänne työn perässä. Työskentelen scoutina IMG Modelsin Pariisin toimistolla. Kyseinen pesti on jo vienyt parin kuukauden aikana mut haute couture muotiviikkojen backstagelle, Unkariin, Slovakiaan, Tsekkeihin, Taylor Swiftin konserttiin Manchesteriin ja eeppisiin kick offeihin Lontooseen. Ensi viikolla lähden kahdeksi viikoksi Etiopiaan, Keniaan ja Nigeriaan etsimään Afrikan seuraavaa huippumallia. Vielä ei tahti hengästytä, mutta voin rehellisesti sanoa, että on tässä ollut välillä hieman vaikea uskoa, että olen saanut näin upean mahdollisuuden, näin timanttisen tiimin kanssa.

Ranskaan muuttaminen on sujunut kaikista ennakko-oletuksista huolimatta paremmin kun osasin kuvitella. On tässä kuitenkin ehditty jo taistelemaan tunnetusti nihkeän ranskalaisen byrokratian kanssa eikä asuminen tässä miljoonakaupungissa ole pelkkiä croissant-aamiaisia ja La Fayettessa shoppailua. Ajattelin kuitenkin kirjoittaa aiheesta ihan oman postauksen, koska olen kokenut välillä aikamoisia kulttuurishokkeja ja pinna on katkennut muutamankin kerran, kun homma ei ole toiminut ihan ensimmäisellä tai edes viidennellä yrittämällä.

Me luvataan nyt ottaa Lillin kanssa itseämme niskasta kiinni. Työkiireetkin hellittää, kun edessä on sopivasti mun elämäni ensimmäinen palkallinen kesäloma, jonka ajattelin viettää koti-Suomessa ensimmäisestä päivästä viimeiseen. Viimeisen vuoden aikana oon oppinut, että vaikka matkustaminen on ihanaa, Helsingistä tulee kerta kerran jälkeen enemmän mun lempikohde. Tänä viikonloppuna Pariisi on kuitenkin paras paikka olla, koska Ranska pelaa jalkapallon MM-kullasta ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin. Meno on jo tähän mennessä ollut aikamoista katujuhlaa ja jos kulta sunnuntaina tulee, niin tiedossa on aivan eeppiset miljoonien ihmisten torijuhlat. Viva la France! 

Teksti: Elina

Ei kommentteja

Lähetä kommentti